Sites og services

Her finder du on oversigt over en række af Nationalmuseets online ressourcer.

Nationalmuseets hjemmeside – natmus.dk

Nationalmuseets bedst besøgte hjemmeside med ca. 1,2 mio besøg og 4,3 mio. sidevisninger om året. Siden indeholder informationer om alle museets udstillinger og udstillingsteder, samt en stor sektion med historisk viden inden for museets fagområder.

Nationalmuseets samlinger på nettet – samlinger.natmus.dk

Screen Shot 2014-07-04 at 16.30.18

Nationalmuseet rummer ca. 1,8 mio. genstande, ca. 2 mio. billeder og en ukendt (men stor!) mængde arkivalier. Meget af dette materiale digitaliseres mhp. forskning- og formidlingaktiviteter, og vi bestræber os på at publicere så meget som muligt på nettet. Nationalmuseets samlinger på nettet er stedet, hvor du kan gå på opdagelse i museet enorme samlinger. Meget af materialet er uden for ophavsret eller Nationalmuseets ejendom. Dette materiale må du bruge frit. Kig efter Creative Commons licenser og Public Domain logoer… 🙂

Hvis du er nysgerrig efter hvordan den nyeste version af sitet ser ud, kan du kigge på beta.samlinger.natmus.dk.

Nationalmuseet på sociale medier

Nationalmuseet ved godt, at folk færdes på nettet mange andre steder end hos os – på natmus.dk. Derfor bruger vi meget tid på at sikre, at museets viden og samlinger er tilgængelige på eksisterende platform og sociale medier. Her er vores profiler på diverse eksterne websites:

8 Comments

 1. Hej
  Google+ linket virker ikke 🙂

 2. Fixet. Tak for heads up.

 3. Hi Natmus
  Når jeg søger på viking i jeres digitale kommer der sølle to billeder op. Hvad gør jeg forkert?

 4. Kære Rumle.

  Du gør ikke noget forkert – det er søgefaciliteten som ikke er god nok.

  Du burde rettelig få en masse hits udover dem, der alene rummer “viking”…

  Vi agter at rette op på dette. Indtil da kan du tage et kig her: http://samlinger.natmus.dk/?q=vikingetid

  Mvh Jacob

 5. Kære Natmus, jeg er interesseret i at vide mere om Borbjergfundet, som
  man kan se et fint billede af her:http://simpelsaml.natmus.dk/DO/2164
  Men
  jeg kan ikke finde nogen beskrivelse af fundet, og på siden
  http://www.kulturarv.dk/fundogfortidsminder/Kort/ optræder
  Borbjergfundet slet ikke ikke, så man kan ikke se fundstedet. I
  samtidige kilder (1952) har jeg set, at man betegner fundet som det
  næstvigtigste efter guldhornene –

 6. Kære Lise.

  Beklager det sene svar:

  Borbjergfundet
  Kilde: Aarbøger for nordisk Oldkyndighed og Historie 1958.

  Et større samlet fund af velbevarede bronzer og en lerkrukke. Genstandene er fundet i nordfoden af en overpløjet gravhøj, i november 1952, ved jordarbejde på gårdejer Christoffer Haves ejendom ”Borbjerggård” (i Borbjerg sogn øst for Holstebro). Fundet omfatter en høj lerkrukke i mange skår, to spiralringe, en bælteplade med fremskudt spids, en spidsbundet bæltedåse, to manchetformede bronzeringe, to skaftlapøkser, tre spydspidser, dele af et sværd med støbt fæste og dele af et krumt bronzehorn.
  Ifølge finderne, har alle genstandene ligget samlet indenfor et mindre område (0,40 X 0,60 m i omfang og i ca. 0,40 m’s dybde under markoverfladen). Genstandene lå ikke i lerkarret, men var grupperet i en vis orden ved siden af karret. På baggrund af oplysningerne om fundets karakter, har man konkluderet at der er tale om en samlet nedlæggelse. Oplysningerne er givet til overinspektør, dr. Phil. Therkel Mathiassen, der besigtigede fundstedet i januar 1953 og erhvervede fundet for Nationalmuseet.
  De fleste af Borbjergfundets genstande kan dateres til yngre bronzealder, fjerde periode (ca. 1100-900 f.Kr.), men der er tale om et ”sammenstykket metaldepot”, – en blanding af genstande, hvis tilvirkning strækker sig over i hvert fald et par århundreder.
  Fundet indgik til Nationalmuseet som danefæ.

 7. Hej NatMus
  Jeg er i tvivl om hvordan jeg må jeres bruge Public Domain og Creative Commons billeder. Jeg er i færd med at skulle udvikle en række korte formidlingsfilm, som skal vises som del af en udstilling på en dansk kunsthal. Jeg har fundet billeder af værker og gentande I jeres samling, som jeg ønsker at inddrage i filmene. Hvordan forholder det sig med billedrettigheder i dette specifikke tilfælde?
  Mvh Julie

 8. Hej Julie

  Skriv lige til mig på mail, så hitter vi ud af det der:
  jacob.wang@natmus.dk 🙂

Skriv et svar

Required fields are marked *.