Sites og services

Her finder du on oversigt over en række af Nationalmuseets online ressourcer.

Nationalmuseets hjemmeside – natmus.dk

Nationalmuseets bedst besøgte hjemmeside med ca. 1,2 mio besøg og 4,3 mio. sidevisninger om året. Siden indeholder informationer om alle museets udstillinger og udstillingsteder, samt en stor sektion med historisk viden inden for museets fagområder.

Nationalmuseets samlinger på nettet – samlinger.natmus.dk

Screen Shot 2014-07-04 at 16.30.18

Nationalmuseet rummer ca. 1,8 mio. genstande, ca. 2 mio. billeder og en ukendt (men stor!) mængde arkivalier. Meget af dette materiale digitaliseres mhp. forskning- og formidlingaktiviteter, og vi bestræber os på at publicere så meget som muligt på nettet. Nationalmuseets samlinger på nettet er stedet, hvor du kan gå på opdagelse i museet enorme samlinger. Meget af materialet er uden for ophavsret eller Nationalmuseets ejendom. Dette materiale må du bruge frit. Kig efter Creative Commons licenser og Public Domain logoer… 🙂

Hvis du er nysgerrig efter hvordan den nyeste version af sitet ser ud, kan du kigge på beta.samlinger.natmus.dk.

Nationalmuseet på sociale medier

Nationalmuseet ved godt, at folk færdes på nettet mange andre steder end hos os – på natmus.dk. Derfor bruger vi meget tid på at sikre, at museets viden og samlinger er tilgængelige på eksisterende platform og sociale medier. Her er vores profiler på diverse eksterne websites: