Nationalmuseet på Google Indoor Maps

| 2 Comments

Google har i dag lanceret Google Indoor Maps i Danmark og Nationalmuseet er, qua vores samarbejde med Google, blandt de første steder der er med. Det er vi selvfølgelig meget glade for, da det er et spændende initiativ med interessante perspektiver, ikke bare for os, men også for vores gæster.

Google Indoor Maps er en udvidelse af det eksisterende Google Maps med oplysninger omkring rumfordeling og indvendig layout af bygninger. Værktøjet vil således kunne anvendes til at finde rundt i Prinsens Palæ, en udfordring, som vi ved, mange af vores gæster til tider døjer med.

Servicen er i første ombæring kun tilgængelig på Android-telefoner (Android v2.3 og op) med den seneste version af Google Maps installeret. Åben Google Maps på din Android-telefon og zoom ind på Prinsens Palæ, så burde det dukke op. Er det ikke tilfældet, hjælper det muligvis at re-installere Google Maps.

Læs mere om Indoor Maps i Danmark her, herunder hvilke andre steder der er inkluderet i første ombæring.

På sigt vil det ligeledes blive muligt at opleve Streetview indendørs i Prinsens Palæ, ligesom det allerede er tilfældet udendørs på f.eks. Frilandsmuseet.

 

2 Comments

 1. Rigtig spændende og fedt I er kommet med i første bølge af indendørs kort i Danmark. Kan I evt. fortælle lidt mere om, hvordan de indendørs kort er udviklet i samarbejde med Google? Hvad skulle I fx selv levere af information og materiale?

  Jeg spørger både som digitalt interesseret borger, indehaver af bloggen Webfronten (www.webfronten.dk) og ikke mindst qua mit job som webkonsulent på Bispebjerg og Frederiksberg Hospitaler. Det ville jo være oplagt at kunne tilbyde samme kortservice på alle landets hospitaler, men så vidt jeg kan se er den del af de offentlige bygninger ikke med i første omgang.

  Derudover glæder jeg mig til at se, hvad I ellers kommer til at blogge om på denne hjemmeside, når I på et tidspunkt lancerer den offentligt 🙂

  Bedste hilsner
  Torben

  • Hej Torben,

   Lad mig først lige beklage, at jeg ikke har fået besvaret din kommentar. Når bloggen lanceres rigtigt skal vi nok være mere på.
   Til Google Indoor Maps har vi leveret en række tegninger efter forskellige specifikationer fra Google. Derefter har et særligt surveyteam været i Danmark for at mappe forskellige punkter, sådan at man kan findes via GPS, når man går rundt med sin telefon på museet. Så processen har været meget enkel og “ikke-teknisk”, set fra vores side.

   Med venlige hilsner
   Charlotte

Skriv et svar

Required fields are marked *.